Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Hvide Sande Kirke

Hvide Sande Kirke 

ribe hvide sande 101

Holmsland Klit Pastorat – Ringkøbing Provsti – Ribe Stift – Hind Herred – Ringkøbing Amt

Kirken er bygget i 1954 efter mange års ihærdigt indsamlingsarbejde. Bygget af gule sten i senromansk stil. Kirken har et kor over en høj kælder, og skibet har svære stræbepiller ved de østlige hjørner; der er et bredt tårn i vest og et våbenhus i nord.
Indvendig står murene med hvid berapning og flade bjælkelofter og på alteret et stort, glat egetræskors, om hvilket kirkeminister Bodil Koch ved kirkens indvielse sagde, at “I dets revner kunne det være godt at skjule sig”. Lysestagerne på alteret er fremstillet af den daværende slusemester C. Gerhardt.
Tæppet foran alteret, der bærer indskriften “Giv Guds fred sin rette klang”, er broderet i 1981 af 27 kvinder fra Hvide Sande.
I kirken hænger kirkeskibene “Fanny” (bygget af slusemester C. Gerhardt og ophængt 1954) og fiskekutteren “Jenny Skomager” (bygget af Christian Bollerup og ophængt 2004).
Den ældste klokke bærer indskriften “Giv Guds fred sin rette klang”. “Jeg skænked-es Hvide Sande Kirke til minde om P.M.Møller og Hustru Anna Hansdatter. De Smithske Støberier i Ålborg gjorde mig i året 1954.
På den nye klokke sår der: “Jeg kalder mellem hav og fjord, kom alle fra syd og nord. Når du hører min klang, er det et minde om evigheden lang”. “Skænket af A.P.Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formål. Støbt til Hvide Sande Kirke år 2008 af Paccard i Frankrig.”
På klokken på Hvide Sande Kirkegård står der: “Alt står i Guds faderhånd”. “Skænket af Olga og Arne Mathiesen i tak til byen og til minde om lille Tove. Støbt til Hvide Sande Kirkegård i året 2009 af Paccard i Frankrig”.

Kirkens hjemmeside

 

Tilbage til Ribe Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne