Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Bølling Kirke

Bølling Kirke 

Rækker Mølle Pastorat – Skjern Provsti – Ribe Stift – Bølling Herred – Ringkøbing Amt

Bølling Kirke er opført i 1100-tallet og var oprindelig uden tårn.
Kirkens skib bærer præg af, at kirken har haft et andet tårn end det nuværende, der er fra 1916. Det fortælles, at det gamle tårn forfaldt i tider, hvor pesten hærgede egnen. Da det blev bedre tider, blev det gamle tårn lagt til skibet.
Kirken ligger højt med en smuk udsigt over Skjen-Ådalen.
Indenfor kirkediget findes en gravhøj. Kirken ligger højt med en smuk udsigt over Skjen-Ådalen. Kirken er omgivet af et meget smukt stendige, som er opført ved frivillig arbejdskraft.
Kirkeskibet er adskilt fra koret ved en triumfbue med en relativ smal åbning. Døbefonten findes i skibets nordside. Prædikestolen er med lydhimmel. De oprindelige små romanske vinduer er skiftet ud med størrer. Der er adgang til kirken både gennem tårn og våbenhus. Bænkene er af nyere dato.
I Kirkens kor findes der i sydsiden et spedalskhedsvindue, der menes at have forbindelse til den helligkilde, der ligger syd for kirken. Vinduet kan være brugt til at uddele nadveren til de syge, som ikke måtte deltage i messen.
Kirkens orgel, der var 50 år gammel blev udskiftet 1. søndag i advent 2000. Det nye orgel er placeret på pulpitur og bygget af Bruno Christensen & Sønner. I forbindelse med opsætningen af det nye orgel har skibet fået nyt klinkegulv.

Rækkermølle.dk

 

Tilbage til Ribe Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne