Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Bjergager Kirke

Bjergager Kirke

 

Randlev-Bjerager Pastorat – Odder Provsti – Aarhus Stift – Hads Herred – Århus Amt

Bjerager Kirke er fra o. 1200 og romansk i sin oprindelse.
Det kraftige tårn og våbenhuset er senere tilføjelser. Begge oprindelige portaler er bevarede, den sydlige dog i tilmuret stand, hvorimod den nordre stadig er i brug.
Prædikestolen fra 1613 består af fire fag med korintiske dobbeltsøjler og evangelistmotiver i storfelterne. Nederst på stolen er nogle bemærkelsesværdige, fantasifulde, skelende løvemasker. Herover lydhimmel med udskårne englehoveder.
Altertavlen i renæssance har korsfæstelsen som motiv i midtstykket, opstandelsen i overstykket og endelig Jahves navn på hebræisk i topstykket. Da altertavlen i 1619 skulle opstilles i koret måtte gulvet sænkes for at skaffe plads til denne under hvælvingen.
Bemærkelsesværdig er også degnestolen fra 1625 i egetræ med grotesk ansigtsmaske på gavlen.
Kirkens ældste inventar er, som i de fleste af områdets kirker, døbefonten, hvis oprindelige hjemsted er ukendt. Døbefonten blev givet til kirken i 1947 af godset Rathlousdals ejer.
Orgel: Frobenius 1974, 7 stemmer.

Kilde: Kirkens hjemmeside

 

Tilbage til Århus Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne