Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Lyngså Kirke

Lyngså Kirke

Albæk Pastorat - Frederikshavn Provsti – Aalborg Stift – Dronninglund Herred – Hjørring Amt

Lyngså kirke er bygget i 1902 – indviet til Skt. Paul (Paulus), – og restaureret og fornyet i 2002. Kirken fremstår som et meget smukt og harmonisk eksempel på kirkebyggeri for 100 år siden.
Kirkerummet er lyst og venligt, træværket er malet i lette farver med et stænk af havets og himlens blå.
I jubilæumsåret har Lyngså kirke gennemgået en større restaurering. Vægge og hvælv er blevet repareret og kalket. Det gamle sort/hvide flisegulv er udskiftet med teglfliser.
Menighedsrådet har gennem de sidste år afsat penge på budgettet med henblik på anskaffelse af et nyt orgel. Dette ønske er nu blevet opfyldt, og et nyt pulpitur med et smukt gitterværk bærer det nye orgel.
Tårnrummet over våbenhuset er sat i stand og har fået samme balustrade som pulpituret, så rummet på den måde er blevet en integreret del af kirkerummet.
Træværket i kirken er blevet malet i lyse lette farver med et stænk af havets og himlens blå.
I koret er alterskranke og alterbord fornyet, og som alterudsmykning er indsat en glasmosaik i blokglas, udført af kunstneren Poul Winther, Skagen.
Glasmosaikken er udført i blokglas af forskellig tykkelse. Lyset brydes forskelligt alt efter, hvor solen står på himlen, således at glasmosaikken ændrer sig med lyset.
lys.
På alteret står et krucifiks, lavet af kunstneren Erik Heide. Krucifikset er en gave fra håndværkerne og arkitekten ved kirken renovering.
Det er Guds hjerte, der banker. Det er Guds hjerteblod, der flyder. Så menneskeliv løftes ind i Guds verden.
Prædikestolen er et stykke gedigent håndværk. Den blev i 1902 leveret af daværende snedkermester J.C. Christensen, Sæby, og har gennem 100 år været det sted, hvorfra evangeliet er blevet forkyndt for menigheden i Lyngså kirke.
Dåbskande og fad er fremstillet af messing. På fadets kant er indgraveret: "St. Pauls Kirke Lyngsaa, Albæk sogn". Dåbskanden bærer samme inskription og er desuden smykket med et kors med smukke ornamenter.
Skibet er en model af skoleskibet "København". Det var menighedens gave til kirkens 50-års jubilæum. Det blev ophængt til jubilæumsgudstjenesten den 9. november 1952.

Kirkens hjemmeside  

Tilbage til Aalborg Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne