Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Komdrup Kirke

Komdrup Kirke

 

Sønder Kongerslev-Nørre Kongerslev-Komdrup Pastorat – Aalborg Østre Provsti – Aalborg Stift – Hellum Herred – Aalborg Amt

Skib og kor er romansk og opført af granitkvadre med indslag af munkesten på nordsiden. Bygningen står på en sokkel med skråkant.
Ingen oprindelige vinduer er bevaret – heller ikke på nordsiden.
Syddøren med den vandrette døroverligger er tilmuret, mens norddøren endnu er i brug gennem våbenhuset.
Kirken har fået sit nuværende præg ved en gennemgribende restaurering i 1884 ved arkitekt F. Uldall.
Våbenhuset er opført i 1884 i nyromansk stil. Det er erstattede et gammelt våbenhus af bindingsværk. Som den eneste bygningsdel har våbenhuset tegltag, mens kor og skib har blytag. Koret har bjælkeloft ligesom skibet.
Alterbordet er opført af granitkvadersten og munkesten.
De balusterformede alterstager er sikkert fra 1600-tallet. Døbefonten har en kraftig glat kumme og en rund fod med en enkelt tovstav foroven. Dåbsfadet er af sydtysk type fra 1500-tallets anden halvdel. I bunden har det et motiv med to mænd, der bærer en stor drueklase. På randen er der to våbenskjold med initialerne B R og A R.Kanden er yngre.
Prædikestolen, der er ganske enkel, er fra midten af 1700-tallet. I storfelter er der evangelister. Opgangen sker gennem en åbning i triumfvæggen. Lydhimlen er ottekantet.
Kirken har fået en ny klokke, som hænger i et glamhul i kirkens vestgavl. Dens gamle klokke er taget ud af brug og står nu neden for glamhullet. Den er støbt af Sven Andersen sikkert i begyndelsen af 1500-tallet. Klokken er uden indskrift, men bærer støberens mærke. Sven Andersen har lavet klokker til kirkerne i Alstrup, Gettrup, Astrup (Himmerland), Vokslev og Hørby (Århus stift).

Kilde: Kirkens hjemmeside  

Tilbage til Aalborg Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne