Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Hallund Kirke

Hallund Kirke

Øster Brønderslev-Hallund Pastorat – Brønderslev Provsti – Aalborg Stift – Dronninglund Herred – Hjørring Amt

Kor og kirkeskib er opført i romansk tid af granitkvadre over profileret sokkel, hulstav over rundstav. Allerede i romansk tid blev et tårn opført af granitkvadre over profileret sokkel med hulstav. Det romanske tårns overdel blev nedtaget i 1791, i 1911 blev det nuværende tårn opført på det romanske tårns underdel. Begge de oprindelige døre sidder langt mod vest, norddøren er tilmuret, syddøren er stadig i brug men noget ombygget. Det oprindelige østvindue med tynd rundbuet monolitoverligger er tilmuret men står som udvendig niche.
Kor og skib har flade bjælkelofter, som er fornyede. Det romanske tårnparti åbner sig mod skibet ved en rundbuet dobbeltarkade på firkantet pille med hulstavsprofilerede kragsten. Altertavlen er fra omkring 1600 og har våben for Stygge Høeg og Anna Ulfstand, storfeltets maleri er udført i 1907 af Fergus Roger Scavenius, som var elev af J.F. Willumsen. Kirken har herskabsstole og prædikestol fra omkring 1625, de bærer samme våben som altertavlen. Prædikestolens himmel er fra 1604.
Kirken har en romansk døbefont af granit, med halvkugleformet kumme.

Wikipedia

 

Tilbage til Aalborg Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne