Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Emmersbæk Kirke

Emmersbæk Kirke 

 Hirtshals Pastorat – Hjørring Nordre Provsti – Aalborg Stift – Hjørring Amt

De første planer om en kirke i Emmersbæk blev drøftet allerede omkring 1960, og i 1963 forelå Kirkeministeriets godkendelse af købet af arealet til kirken og kirkegården. Den første kirke var en vandrekirke, en trækonstruktion som de kendte A-huse. Bygningen blev indviet af biskop Erik Jensen den 10. september 1972, den fik status af kapel med tilladelse til at afholde gudstjenester. Men det viste sig snart at de store stigninger i oliepriserne betød, at dennne kirke blev alt for dyr at varme op. Derfor besluttede menighedsrådet at søge om tilladelse tll opførelse af en ny kirkebygning samme sted. I 1980 vedtog menighedsrådet at bygge et nyt kapel og menighedshus til afløsning af vandrekirken (eller flyttekirken, som den blev kaldt).
Den 11. september 1982 blev grundstenen nedlagt, og allerede den 6. februar 1983 blev den nye kirkebygning indviet som kapel og menighedshus af biskop Henrik Christiansen, Ålborg.
Bygningen er tegnet af arkitektfirmaet Friis & Moltke, Århus. Den er på 280 m2, og består af en kvadratisk kirkesal. Gulvbelægningen i alle rum er træfliser. Det kvadratiske kirkerum er afskåret i det ene hjørne; her står alteret under et korsformet vindue, der udgør kirkens facade ud mod Margrethevej og Asger Højlundsvej. Mellem kirkerum og den oprindelige konfirmandstue er der indsat en skydedør, så kirkens 120 siddepladser kan suppleres med yderligere dsmykningen af kirken er udført af kunstneren Valdemar Foersom Hegndal, der har lavet en smuk glasmosaik til det korsformede vindue bag alteret. Foran vinduet er anbragt en Kristus-figur, udført i limtræ og belagt med bladguld Døbefont, alterbord og prædikestol er udført i limtræ og tegnet af kunstneren, og i døbefonten er anbragt et dåbsfad udført i messing. I Emmersbæk Kirke er der ophængt et kirkeskib. I 1984 blev skibet hængt op (i det daværende kapel og menighedshus) ved gudstjenesten 1. søndag i advent. Skibet, en tremastet bark, er bygget af Niels Chr. Christensen ("Kesse-Peter") fra Hirtshals. Ved siden af kirkerummets dør er der på væggen placeret en Kristus-figur, udført i sten af kunstneren Oluf Jensen l 1998 fik kirken en lysglobe, fremstillet af den islandske kunstner Ingolfur Magnussen, der var bosat i Hirtshals. I forbindelse med tilbygningen af menighedslokaler i 1997 fik kirken et nyt orgel, bygget af orgelfirmaet Bruno Christensen og Sønner. Instrumentet har 12 stemmer.

Kirkens hjemmeside

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til Aalborg Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne