Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Bistrup Kirke

Bistrup Kirke 

 Bistrup Pastorat – Hjørring Søndre Provsti – Aalborg Stift – Hjørring Amt

Dronning Margrethe den II tog det første spadestik til Bistrupkirken i august 1976. På grunden stod allerede Lindevejskirken, en midlertidig vandrekirke af træ.
Bistrupkirken er tegnet af arkitekt Holger Jensen, København. Kirken blev indviet Palmesøndag den 19. marts 1978. Kirken er bygget omkring en lille klostergård, der samler bygningen med kirkerummet og tårnet som det centrale.
Bistrupkirken ligner ikke en traditionel kirke, så når korset sidder øverst på kirketårnet signalerer det, at her ligger en kirke for folket og ikke et tilfældigt kulturhus. I tårnet hænger to klokker støbt i bronze. Klokkerne er fremstillet i Holland af Petit & Fritsen. De har en diameter på henholdsvis 971 mm og 802 mm. På klokkerne lyder teksten: "Gud alene æren", og "Til fred og glæde".
Alteret danner et naturligt midtpunkt i kirken. Det er muligt for præsten at betjene alteret fra begge sider under gudstjenesten. Alteret er udført i beton. Siderne og endefladerne er beklædt med plader af norsk "glimmer" (marieglas).
Over alteret hænger kirkens kors. Korset er udført af sølvsmedene Helga og Bent Exner. Det forestiller kloder, der svæver rundt omkring korset i verdensrummet. Korsarmene er udført i stål, omkring dem er anbragt 200 kugler af bjergkrystal.
Kirkens to alterstager med bjergkrystaller er også fremstillet af Bent Exner.Døbefonten er dekoreret som alteret med norsk "glimmer" (marieglas). Dåbsfadet er banket sølv fremstillet af Bent Exner. Til dåbsfadet hører en lysestage, der står tændt under dåb.
Kirkens orgel er bygget i 1978 af firmaet Jensen & Thomsen. Orglet var oprindeligt på 14 stemmer, men en udvidelse i 1990 foretaget af firmaet Bruno Christensen & Sønner bragte orglet op på 17 stemmer, heraf er en stemme en delvis transmission.Foran indgangen til Bistrupkirken står en høj granitskulptur tegnet af kirkens arkitekt Holger Jensen. Kigger man igennem det guldbelagte øje, rettes fokus mod korset på kirkens tag. På plænen ud mod Ringvejen ses billedhuggeren Søren Georg Jensens sorte skulptur. Skulpturen er placeret af Hjørring Kommunes Kunstudvalg..På plænen foran indgangen til kirken står syv tingsten.Sofie Bagger har malet fire billeder i kirkeårets farver. Det aktuelle billede hænger fremme i kirken, mens de øvrige billeder hænger i våbenhuset. På endevæggen i våbenhuset hænger Kaj Nørkjærs store gule maleri, og i pejsestuen kan Bodil Kaalunds akvareller ses. Et smukt relief udført af Pastor Emeritus Jørgen Christensen hænger i pejsestuen. Relieffet er en kopi af kalkmaleriet i Råsted Kirke fra 1120. Ved kordegnekontoret kan ses udskårne og malede ikoner fremstillet af Landry.

Kirkens hjemmeside

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til Aalborg Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne