Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Fredens Kirke

Fredens Kirke

Fredens Pastorat – Herning Søndre Provsti – Viborg Stift – Hammerum Herred – Ringkøbing Amt

Fredens Kirke blev først indviet d. 15. september, 1963, selvom der havde været planer om at bygge en kirke siden under 2. verdenskrig.
I oktober 1944 blev det besluttet, at der skulle byges en kirke. Der blev d. 4. maj 1945 afholdt møde om den nye kirke – Men mødet blev kort, da tyskerne kapitulerede. Det var dette der gav idé til, at kalde den nye kirke "Fredens Kirke", ligesom arealet bag ved kirken blev tilknyttet, som en mindepark for den glædelige dag.
Kirkens altervæg præges af 9 mosaikruder. Disse er designet af billedkunstneren Knud Lollesgaard i 1975. På de øverste ruder ses et kors – opstandelseskorset, der skal symbolisere Jesu sejr over døden. Omkring korset ses "stråler" der lyser ud over de resterende ruder. Under dette kors ses blade og vinranker, der hænger godt sammen med kirkens lysekroner, der er udformet som vindrueklaser.
Dette hænger godt sammen med Johannesevangeliets kap. 15, hvor Jesus taler om sig selv som vintræet og om sine disciple, som grenene.
I tråd med altervæggens mosaikruder, blev Livets Træ i 1998 indviet, som erstatning for den tidligere altertavle. Livets Træ er designet af billedkunstneren, Bettina Elle. Det er fremstillet i bronze og viser er grønt livstræ foran et gyldent kors.
Fredens Kirkes præstestol er udført i egetræ, og på dens sider er følgende indskription: "Vidste også blot du på denne dag, hvad der tjener til din fred"
Dette kommer fra Lukasevangeliet kap. 19 v.42.
Kirkens solide døbefont er udhugget i granit, og kan få menigheden til at tænke på Kristus som det solide fundament i kirkens og menneskets liv.
Ved kirkens indvielse i 1963, blev dåbsfadet og dåbskanden skænket af Herningsholmskolens søndagsskole.
Orglet i Fredens Kirke var færdigbygget omkring 1970 og er bygget af firmaet Marcussen & Søn fra Åbenrå. Orglet har 25 stemmer, fordelt på tre manualer og pedal.

Wikipedia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til Viborg Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne