Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Ikast Østre Kirke

Ikast Østre Kirke 

Ikast Pastorat – Ikast-Brande Provsti – Viborg Stift – Hammerum Herred – Ringkøbing Amt

Ikast Østre Kirke blev under navnet Østre Kapel indviet den 24. juni 1975. Man valgte at kalde det Østre Kapel, fordi man var bange for, at man ved at kalde stedet "kirke" ville forhindre et nyt kirkebyggeri, som senere kom til med Fonnesbæk Kirke i sydbyen.
I 2006 fandt menighedsrådet, at tiden var inde til, at det fik navn af kirke, og man valgte navnet Ikast Østre Kirke.
Men trods navnet "kapel" er det hele tiden blevet brugt som kirke og er derfor udstyret med både døbefont, alter, alterskranke og prædikestol.
Kirken er tegnet af arkitekterne Johs. Knudsen og Ulrik Hansen, Ikast, og er udsmykket af kunstneren Poul Johansen, Ikast, der i samarbejde med byggeriets håndværkere har været med til at gøre Ikast Østre Kirke til et sted, hvor det er rart at komme.
Endevæggen modsat alteret er prydet af et relief i mursten. Motivet er byen med den enkle symbolik, at kirken og byen hører sammen. Kirken skal være åben ud mod folket, som bor i byen. Korset og solen er det livgivende i dette nære forhold.
Altertavlen indeholder også symbolerne solen og korset. Skulpturen består af en kombination af solen og et sort kors, der er sprængt af solen. Det er livets sejr over døden, der symboliseres, og det er det helt centrale budskab, der skal lyde fra kirken til mennesker, der har mistet og er i sorg.
I våbenhuset hænger et maleri bestående af to billeder, der forestiller mennesker ved graven og mennesker, der er samlet omkring deres mester. De to billeder kan enten fortælle bibelhistorie, eller de kan tale til os om den situation, vi er i, når vi sendes til hinanden med livets budskab.
Orgel i Ikast Østre Kirke er et Th. Frobenius & Sønner 1975.

Kilde: Kirkens hjemmeside

 

Tilbage til Viborg Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne