Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Engesvang Kirke

Engesvang Kirke

Engesvang Pastorat – Ikast-Brande Provsti – Viborg Stift – Hids Herred – Viborg Amt

Engesvang kirke blev opført i 1895-97 og indviet af biskop dr.phil. Clausen, Århus den 14. marts 1897. Kirken er bygget på tomten fra en tidligere kirke fra 11-1200 tallet. Den sorte død, pesten affolkede egnen og kirken forfaldt. I ca. 550 år var der ingen kirke i Engesvang, men en gruppen mennesker med lærer Aabo i spidsen tog initiativ til bygning af kirken til en pris af 18.000 kr. Byggematerialerne var desværre ikke de allerbedste, hvorfor en meget påkrævet restaurering blev gennemført fra 10. juli 1966 til 18. februar 1968. Pengene blev bevilliget efter daværende kirkeminister Bodil Koch ved selvsyn havde konstateret kirkens meget dårlige tilstand.
Kirken indvendig opført i nygotisk stil. Til venstre tavlen med de udskiftelige salmenumre der blev brugt ved gudstjenesterne. Ved siden af en tavle, hvor salmenumrene ved dåb og nadver er skrevet med kridt. Døbefonden er skjult af bænkene. Korbuen var dengang udsmykket.
Engesvang kirke efter omfattende restaurering. Kirkens gamle murværk var så dårlig, at der først blev støbt ny sokkel og derefter muret ny halvstensmur både udvendig og indvendig. Tårnet, der før havde været sekskantet, blev ændret til et firkantet tårn, og i forbindelse med våbenhuset blev der plads til toilet og dåbsværelse. Kirken var lukket fra sommeren 1966 til den 18. februar 1968, hvor den blev genindviet af biskop Højrup, Århus. Restaureringen kostede 500.000 kr.
Engesvang kirkes alterparti efter restaureringen i 1966-68.
Det nye alter er bygget af kvadre fra den første kirke i Engesvang. Disse kvadre, der var bragt til Kragelund kirke, da den gamle Engesvang kirke forfaldt, er nu kommet tilbage igen. Bag altret er rejst et kors i egetræ. Den gamle prædikestol er udskiftet med en ny, muret prædikestol med opgang fra koret. Kirkens gulv er belagt med skiffer. De gamle bænke er udskiftet med stole i lyst egetræ.

Kilde . Kirkens hjemmeside

 

Tilbage til Viborg Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne