Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Vildbjerg Kirke

Vildbjerg Kirke 

Vildbjerg-Nøvling-Timring-Tiphede Pastorat – Herning Nordre Provsti – Viborg Stift – Hammerum Herred – Ringkøbing Amt

Det er klokkerne i tårnet på Vildbjerg kirke, der kalder sammen til gudstjeneste i sognet. De to klokker er fra 1970. De blev sat op for dermed at erstatte en gammel kirkeklokke fra 1273. Den gamle klokke er dog igen taget i brug, idet den er placeret i det nye kapels tårn.
Vildbjerg kirke er i sin nuværende skikkelse opført i 1905. Den ligger midt i byen og har plads til 350 mennesker. Den gamle kirke, fra 1100-tallet, lå samme sted, men var på grund af befolkningstilvækst og åndelig vækkelse blevet for lille. Derfor blev den erstattes med en større.
Arkitekt Ahlmann stod dengang for byggeriet, som blev udført af lokale håndværkere. Byggematerialerne stammede hovedsageligt fra den gamle kirke. Vildbjerg kirke har et karakteristisk tårn med et ottekantet spir der i alt når en højde på 28 meter. Kirken er løbende restaureret, men særlig i 1995 fik den indvendig en gennemgribende restaurering af prædikestol, knæfald og alterskranke. Der blev også lavet nyt gulv og gulvvarme. I dag fremstår kirken lys og venlig.
Alterbordet er fra den gamle kirke og består af en svær granitplade på en stensokkel. Den syvarmede lysestage og krucifikset blev anskaffet til den nye kirke, hvorimod de to bronzestager blev skænket den gamle kirke i 1637. Også døbefonten stammer fra den gamle kirke. Prædikestolen er fra 1603 og den er gennem tiden blevet restaureret tre gange. Disse tre årstal er udskåret i træværket.
Orglet er nyt fra 1997 og med 19 stemmer.

Kilde: Kirkens hjemmeside

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til Viborg Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne