Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Vemb Kirke

Vemb Kirke

ribe vemb 101

Gørding-Vemb-Bur Pastorat – Ringkøbing Provsti – Ribe Stift – Hjerm Herred – Ringkøbing Amt

Kor og skib er opført i romansk tid af marksten med tilhugne kvadre på hjørnerne. Den retkantede norddør er bevaret i brug, syddøren er næsten forsvundet i murværket. Våbenhuset mod nord er antagelig opført i 1600-tallet. Den lille klokkekam mod vest blev opsat i midten af 1800-tallet. Det rundbuede østvindue blev genåbnet i 1941, da kirken blev renoveret.
Kor og skib har flade bjælkelofter. Ved renoveringen i 1941 blev østvinduet åbnet og det gamle altertavlemaleri fra omkring 1900 af Gjørup erstattet med et trækors. I 1997 fik østvinduet isat en glasmosaik af Sven Havsteen-Mikkelsen. Prædikestolen er fra begyndelsen af 1600-tallet.
Den romanske granitfont har profileret kumme med en savtakfrise nederst samt vulst på overgangen til den firkantede fod, der har hjørnekløer. Fonten er registreret i Mackeprang - Nord og Sønderjylland - Vestjylland, Salling og Himmerland - Den vestjyske type - Glatkummers varianter.

Wikipedia

Tilbage til Ribe Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne