Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Nygårdskirken

Nygårdskirken

Nygårds Pastorat – Glostrup Provsti – Helsingør Stift – Smørum Herred – Københavns Amt

Nygårdskirken er opført i 1966 og indviet Allehelgenssøndag den 6. november samme år af biskop over Helsingør Stift J.B. Leer Andersen. Kirken fungerede som annekskirke i Brøndbyøster Sogn indtil 1979, hvor kirken blev sognekirke i det nyoprettede Nygårds Sogn. Nygårdskirken kunne således fejre 50 års jubilæum i 2016.
Nygårdskirken er tegnet for Jels Savværk af arkitekt Jens-Erik Jensen, Bramdrupdam. Kirkens udseende er inspireret af vikingernes langhuse; den er opført i fyrretræ og eternitplader og har 180 siddepladser. Kirkens sidebygning med kontorer og lokaler er opført i årene derefter; den seneste udvidelse fandt sted i 1991 under ledelse af arkitekt Erik Rasmussen, Glostrup. I 2002 fik sidebygningen ny tagkonstruktion, tegnet af arkitekt Per Axelsen, Roskilde.
I 1991 blev kirkens ydervægge renoveret med hvide laminatplader og taget belagt med kobberplader.
Nygårdskirken har fritstående alter, knæfald, prædikestol og stel til dåbsfad udført i fyrretræ; lysestager, dåbsfad, dåbskande og altersæt i tin; særkalke i sølv. Korvæggen er udsmykket med et enkelt, guldbelagt trækors.
I 2009 blev alterdugen erstattet at en sort marmorplade og opdækningen blev ændret
I 1994 blev der indkøbt tre sæt keramiske vaser til alteret. Kirkens orgel er bygget af Marcussen & Søn i 1982. Det har 21 stemmer, to manualer og pedal.
Kirkeskibet er en gave fra Brøndbyøster Kirke i forbindelse med indvielsen i 1966. Det gennemgik en omfattende restaurering, inden det blev ophængt.
Lysgloberne er tegnet og fremstillet af tidl. kirketjener Per Franz Sørensen.

Kirkens hjemmeside

 

 

Tilbage til Helsingør Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne