Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Islebjerg Kirke

Islebjerg Kirke

Islebjerg Pastorat – Frederikssund Provsti – Helsingør Stift – Lynge-Frederiksborg Herred – Frederiksborg Amt

Islebjerg Kirke er en ny og moderne kirke men med elementer af middelalderligt formsprog i arkitektur og inventar. Den blev indviet af biskop Lise-Lotte Rebel påskedag, den 12. april 1998.
Lyset betyder meget for kirkens åbne og venlige udtryk. Der kommer dagslys ind fra alle fire sider. Østvæggen er ligesom klokketårnet kun forbundet med den øvrige del af bygningen med et bånd af vinduer i vægge og tag. Kirken er tegnet af arkitekt Hans Knudsen, Sahls tegnestue i Århus.
Den væsentligste udsmykning er lavet af glaskunstneren Tchai Munch og består af 12 glasfelter i farverne rød, grøn, blå, lilla og hvid i det smalle vindue i apsisbuen bag alteret. Tchai Munch har også lavet dåbsfad og dåbskande i glas.
Alter, døbefond og prædikestol er udført i bornholmsk granit. Kirkebænkene er tegnet til kirken af arkitekt Leif Andersen, Sahls tegnestue. De er udført i mahogni og ahorn. Ved normal opstilling af bænkene samt stole under pulpituret på kirkens nordvæg er der plads til 175 kirkegængere. Til jul og store arrangementer kan der åbnes til våbenhuset, hvor der kan være yderligere ca. 50 stole.

Børn og Engle

 

Tilbage til Helsingør Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne