Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Buddinge Kirke

Buddinge Kirke

Buddinge Pastorat – Gladsaxe-Herlev Provsti – Helsingør Stift – Sokkelund Herred – Københavns Amt

Buddinge Kirke er en forholdsvis ny kirke med et enkelt, harmonisk og tidløst interiør. Den er opført i håndstrøgne røde tegl og træ og er i dag en integreret del af et smukt grønt område i forbindelse med Gladsaxe rådhus. Læg mærke til stenene. Ikke to af dem er ens, det giver et helt specielt rustikt præg.Kirken fik i 1972 "Prisen til Hovedstadens Forskønnelse". Plaketten er opsat til venstre ved indgangen i gårdhaven.
Baggrunden for dannelsen af et Buddinge Sogn var en henvendelse i marts 1957 fra en gruppe borgere i Vadgård området til Gladsaxe Kirke om at få deres eget distrikt og deres egen præst. Ønsket blev opfyldt og den nye præst, Børge H. Bergmann, tog initiativ til en ny kirkesag, der førte til nedsættelse af en kirkekomité i 1959. På det tidspunkt måtte menighedsråd ikke stå for bygning af nye kirker eller for finansieringen af byggeriet, derfor nedsatte man en kirkekomite, der skulle stå for arbejdet med at finde og få godkendt en grund, indsamle midler til kirkebyggeriet samt vælge arkitekter. Det var et stort arbejde, som tog ret lang tid. Buddinge Kirke er bygget i flere etaper. I en vis forstand er den bygget på "gyngende grund", idet en del af arealet før i tiden var Buddinge Gadekær. 1. etape bestående af kirkerummet, tårnet og kontorer blev påbegyndt i april 1967. Grundstensnedlæggelsen fandt sted den 14. oktober og indviet den 24. november 1968. 2. etape blev bygget i 1969 og omfattede dåbsventeværelse, menighedssal, konfirmandstue, køkkenniche og kapel. 3. etape fra 1982 indeholdt et nyt køkken, en konfirmandstue og et depotrum. Senere er der blevet indrettet et ungdomslokale og menighedsrådssal.
Buddinge Kirke har 5 klokker. De har ringet til samling siden 1968, første gang i forbindelse med gudstjenesten juleaften. Klokkerne er alle støbt og intoneret samtidigt, hvilket på den tid var noget af et særsyn i Danmark. Kirkens orgel, der havde 18 stemmer, 2 manualer og 1 pedal blev indviet pinsedag 1971. I foråret 2003 blev orglet udvidet med 24 elektroniske stemmer, der er intoneret sammen med de oprindelige 18 stemmer. Et sådan orgelkaldes "hybridorgel" (et orgel bestående af både orgelpiber og elektronik).

Kirkens hjemmeside

 

 

Tilbage til Helsingør Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne