Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Grønnevang Kirke

Grønnevang Kirke

Grønnevang Pastorat – Hillerød Provsti – Helsingør Stift – Lynge-Frederiksborg Herred – Frederiksborg Amt

Grønnevang Kirke var oprindelig en vandrekirke beliggende i den østlige del af Hillerød i Grønnevang Sogn.
Vandrekirken blev med hjælp fra Kirkefondet indviet Palmesøndag 1987, efter at der havde været afholdt gudstjenester hver 2. søndag på den nærliggende Skanseskole i 7 år.
1. søndag i advent 1989 blev Grønnevang Kirkedistrikt oprettet med selvstændigt menighedsråd, udskilt fra Præstevang sogn.
I 1991 blev udskillelsen færdiggjort, og Grønnevang blev selvstændigt sogn og pastorat fra 1. januar 1992.
En vigtig opgave for den nye menighed og menighedsråd var at få bygget en permanent kirke, og efter flere års opsparing i samarbejde med de øvrige menighedsråd i Hillerød kommune blev der i år 2000 afholdt arkitektkonkurrence, som arkitekterne Friis og Moltke vandt.
Nabohøring og stigning i bygge- og anlægsomkostninger medførte forsinkelser i byggeriet, men den 28. september 2008 blev den nybyggede Grønnevang Kirke indviet af biskop Lise-Lotte Rebel.
Personale i kirken, berettede at kirkens orgel stammer fra Roskilde Domkirke, hvor det stod, mens Domkirkens hovedorgel blev renoveret. Da det blev flyttet til Grønnevang Kirke var det nødvendigt at fortage enkelte rettelser på tegningerne. Orgelet var oprindeligt i mørke farver, men blev malet hvidt for at passe ind i det nye kirkerum.

Wikipedia

 

 

Tilbage til Helsingør Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne