Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Bredstrup Kirke

Bredstrup Kirke

Bredstrup-Pjedsted Pastorat – Fredericia Provsti – Haderslev Stift – Elbo Herred – Vejle Amt

Bredstrup Kirkes kor og skib er fra den senromanske tid. Tårnet er fra sengotisk tid.Kun våbenhuset er af nyere dato, nemlig fra 1800tallet.
Kirken og hele det anlæg, der hører til den, er usædvanligt smukt. Våbenhuset har siden 1916 været indrettet til kapel, og man ser derfor ikke umiddelbart den meget smukke søjleportal om syd døren. Bemærk det lille mandshoved på det nordøstre hjørne på korets ydermur.
Døbefonten er fra den romanske tid, altertavlen i bruskbarok er fra 1600årene. Det udtryksfulde altermaleri, "Den fortabte søns hjemkomst", er en gave til kirken malet af N. Larsen Stevns, 1920. Når man står og betragter korets indretning og inventar, springer dets farver i øjnene. Tekstilkunstneren Hanne Vedels vævede stof på knæfaldet afslutter og indrammer alteret på en meget virkningsfuld måde.
I tårnrummet står kirkens gamle døbefont på foden fra Kongsted Kirke. I dag anvendes fonten fra Kongsted Kirke. Prædikestolen er i renæssancestil og fra 1600årene. og den lukkede præstestol er fra 1700-årene.
Pulpituret i kirkens vestende er fra 1700årene. og forestiller Kristus som Verdens dommer omgivet af markens liljer.
På Bredstrup Kirkes skibs nordside hænger et kors fra 1990. Det gør et stærkt indtryk! Menighedsrådet ønskede en dekoration af skibets nordside, og man ville gerne have et krucifiks.
Efter grundig undersøgelser af kirkens øvrige kunst og farver valgte arkitekt Ebbe Lehn Petersen at give korset dets form og forunderlige udsmykning. Det er lavet af egetræ, der er malet i violet og guld.
Den romanske korsform har dannet grundlag for formen, og i korsarmene ses i meget forenklet form de fire evangelistsymboler. På korset er malet med moderne skrift apostlen Peters første brev fra vers 3: "Lovet være vor Gud, vor Herre Jesu Kristi Fader, som i sin store barmhjertighed har genfødt os til et levende håb ved Jesu Kristi opstandelse fra de døde..."

Kilde: Kirkens hjemmeside

 

 

Tilbage til Haderslev Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne