Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Nyvangskirken

Nyvangskirken

Nyvangs Pastorat – Kalundborg Provsti – Roskilde Stift – Ars Herred – Holbæk Amt

Nyvangskirken er placeret i den østlige del af Kalundborg by på Rubjerg Knude. Kirken er tegnet af arkitekt m.a.a. Holger Jensen, der har ladet sig inspirere af sin lærer Jensen Klint, der i sin tid tegnede Grundtvigskirken, og har bygget en kirke med højt sadeltag og forskudte gavle. Kirken er opført etapevis i perioden 1967-74.
Baggrunden for byggeriet skal søges i en kirkekomité, der blev oprettet i 1953, og som gennem indsamlinger og basarer skabte grundlaget for byggeriets 1. etape - de nuværende mødelokaler og kontorer - indviet 20. august 1967.
Det sekskantede kirkerum har et gulvareal på 360 m2 og har i den faste opstilling 210 stole. Der kan suppleres med yderligere 100 stole.
Fra gulv til øverste spids af loftet er 18 m. Til hver gavl er anvendt 100.000 mursten.
Kirkerummet er adskilt fra kirkens største mødelokale ved en foldevæg. Når mødelokalet ved særlige lejligheder inddrages, kan kirken rumme 500 mennesker.
Selve kirkerummet blev indviet den 7. april 1974. Alter og døbefont er lavet af Ølandsmarmor. Alteret vejer ca. 5 tons. Kirkerummet er bagest forsynet med et afsnit til mindre børn. Orglet er bygget af Th. Frobenius & Sønner og taget i brug ved en festgudstjeneste den 10. december 1981. Orglet har 25 stemmer fordelt på 3 manualer og et pedalværk. I det ydre fremstår orglet, der er tegnet af Peter Paludan m.a.a., København, som to søjler - en meget høj, der rummer de tre manualer, og en mindre søjle, der indeholder pedalværket.
Der er to mødesale: den store mødesal med foldevæg til kirkerummet og den mindre mødesal benævnt "Pejsestuen".
I kælderen under mødelokaler og kontorfløj er indrettet lokaler til kirkens børne- og ungdomsarbejde.

Kirkens hjemmesiden

 

Tilbage til Roskilde Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne