Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Nyord Kirke

Nyord Kirke 

Stege-Nyord Pastorat – Stege-Vordingborg Provsti – Roskilde Stift – Mønbo Herred – Præstø Amt

Nyord Kirke på øen Nyord ved Møn, ligger centralt i byen, hvor de fleste veje fører ind til kirken og rundt om den. Den ottekantede kirke er en kopi af Frederiksberg Kirke. Beboerne på Nyord samlede selv sten til fundamentet af kirken. Kirken er ca. 9 meter høj indvendigt. Kirken er forsynet med 6 jernvinduer. Kirkeklokken hang oprindeligt i kirkens tårn, men efter et par nedfald, byggede man et særskilt klokketårn.
Kirken, der blev indviet den 16. december 1846, er opført af tømrermester Otto Glahn, Nykøbing Falster. Murene med pudset uprofileret sokkel er af gule mursten. På stedet hvor kirken blev bygget, fandtes tidligere en stor stensætning af kampsten, som indbyggerne kaldte "Caplen". Altertavlen over alterbordet af brædder, er et gips-relief efter Bertel Thorvaldsen's Kristus Emmaus.
Nyord kirkegård er placeret udenfor byen, på øens nordøstlige del. Nyord har altid været forbundet med søens folk, noget som også sætter sit præg på kirkegården, hvor ikke bare øens befolkning, men også udenlandske søfolk er stedt til hvile. Kirkegården er omgivet af træer og markerer sig stærkt på den ellers næsten træløse ø.

Wikipedia

Tilbage til Roskilde Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne