Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Vollsmose Kirke

Vollsmose Kirke

Vollsmose Pastorat – Odense Sankt Knuds – Fyens Stift – Odense Amt

Vollsmose Kirke er tegnet af tegnestuen ved kgl. bygningsinspektør Jørgen Stærmose. Kirken blev opført i 1974-1975, og blev indviet af biskop K.C. Holm, den 30. november 1975. Bygningen er opført i sandblæst beton.
Alterbordet er også opført i sandblæst beton, og er opstillet så præsten kan stå både foran og bag bordet. Altervæggen er udsmykket med tilskårne og malede træplanker. Centralt i motivet er de tre kors fra Golgata. Kunstneren er den fynske maler Svend Saabye.
Døbefonten er et andet markant træk ved kirkerummet. Den er i lighed med væggene og alterbordet opført i sandblæst beton. Der er tilførsel til vand i selve døbefonten, så vandet er løbende og løber ud i tre udstrømninger.
Der er 325 siddepladser i kirkerummet, og antallet kan forøges ved at åbne for foldedørene som fører ind til de tilstødende menighedslokaler.
Vollsmose Kirke blev i 1977 prisbelønnet af Odense Kommune for godt byggeri.
I Vollsmose Kirkes tårn hænger der to klokker. De bærer begge indskriften på et tekstbånd mellem to dekorationer: STØBT AF PETIT & FRITSEN HOLLAND TIL VOLLSMOSE KIRKE 1975. Den lille klokke, der har fabrikationsnummeret 6034, bærer desuden indskriften: DØDEN SLÅR ORDET STÅR. Den store klokke, der har fabrikationsnummer 6033, bærer teksten: LIVETS RØST OS TIL TRØST.

Kirkens hjemmeside

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Tilbage til Fyens Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne