Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Skrøbelev Kirke

Skrøbelev Kirke

Longelse-Fuglsbølle-Skrøbelev Pastorat – Langeland-Ærø Provsti – Fyens Stift – Langelands Sønder Herred – Svendborg Amt

Skrøbelev Kirke er indviet til Skt. Nikolaus. Kirken består af et romansk skib, der i sengotisk tid (år 1500) er ombygget til et langhusanlæg og tilføjet et sengotisk langhuskor, tårn i vest, sakristi ved nord siden og våbenhus i syd.
Kirken har plads til 200 kirkegængere. De ældste dele menes at være fra slutningen af 1000-tallet, men er siden i sengotisk tid blevet ombygget, ligesom det oprindelige flade bjælkeloft er afløst af de nuværende otte ribbede hvælvinger.
I 1933 blev den oprindelige tårnindgang lavet om til kapel. Årstallene på tårnets sydside, 1625-1763 og 1831 hentyder ikke til dets opførelse, men er tidspunktet for større reparationer. I 1831 blev nordsiden forsynet med de svære stræbepiller.
Fra romansk tid er der på kirkens sydvæg bevaret en række granitskulpturer, bl.a. et vikingeskib. I kirken findes en del 1400-tals kalkmalerier fra Træskomalerens værksted.
Kirken har øens yngste kirkeskib, en kopi af Rudkøbing-skonnerten Agathe, som blev skænket til kirken i 1991 af Alfred Sørensen, Spodsbjerg.
Fra en renovering i 1957 stammer bl.a. kirkens altertavle, som er formet omkring et billede fra en ældre altertavle fra 1590. Billedet er sat ind i en egetræsramme og forestiller Golgata scenen med Jesus og røverne på korset. Sidefløjene er skåret i eg og belagt med bladguld. Den nordlige fløj viser englen i færd med at fjerne gravstenen påskemorgen. Den sydlige fløj viser Jesu himmelfart. Selve alterbordet er en muret sokkel, hvorpå der er anbragt en stor Ølandssten.
Døbefonten er hugget i granit. Der er indlagt et messingfad med ordene: Lader de små børn komme til mig. Hindrer dem ikke, thi for saadanne ere Guds rige. En dåbskande i messing pryder fadet.
Orglet er fra 1957 og er oprindelig bygget af orgelbygger Vilh. Hemmersam, København. Det er senere bygget om af orgelbygger Bruno Christensen, Terkelsbøl.

Kirkens hjemmeside samt folder i kirken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til Fyens Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne