Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Longelse Kirke

Longelse Kirke

Longelse-Fuglsbølle-Skrøbelev Pastorat – Langeland-Ærø Provsti – Fyens Stift – Langelands Sønder Herred – Svendborg Amt

Longelse Kirke er en middelalderkirke, bestående af et romansk skib og et sengotisk langhuskor. Tårnet er i vest, våbenhuset i syd og sakristiet i nord. I nord er bevaret et af de gamle romanske vinduer.
Våbenhuset har blændingsgavl med tre fladbue-blændinger indrammet i et ubrudt kamtakbånd. Kirken har plads til 200 kirkegængere. Prædikestol, alterbord og altertavle er fra renæssancetiden. Altertavlen er meget spændende med figurer af forskellige dyder samt evangelisterne. Alterbordet er fra 1588 og viser billedfelter med Jesu dåb, korsfæstelsen og den sidste nadver.Prædikestolen har billedfelter med de 4 evangelister. I våbenhusets NØ-hjørne ses en gammel billedkvadre med en korsbærende mand. Kirkeskibet Ingeborg er en model af Fregatten Jylland. 2 1400-tals viekors i koret er blevet restauret i efteråret 2009, og står nu smukt og minder om dengang kirkens sengotiske kor blev indviet. Orglet har 2 manualer og 12 stemmer. Det er bygget i 1989 hos orgelbygger Bruno Christensen, Terkelsbøl. Kirken som er højt placeret på den gamle Spodsbjergvej mellem Rudkøbing og Spodsbjerg med udsigt til Langelandsbæltet og Lolland. Kirkens klokke er fra 1823, støbt hos firma I.C. & H. Gamst. På klokken er indgraveret flg. tekst: "1823 lod Generalleiutnant Frederik Greve af Ahlefeldt Laurvig denne klokke omstøbe til Longelse kirke hos I.C. og H. Gamst i København. – Gud alene Æren –".

Kirkens hjemmeside
Folder i kirken

 

Tilbage til Fyens Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne