Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Fuglsbølle Kirke

Fuglsbølle Kirke

Longelse-Fuglsbølle-Skrøbelev Pastorat – Langeland-Ærø Provsti – Fyens Stift – Langelands Sønder Herred – Svendborg Amt

Fuglsbølle Kirke er bygget i middelalderen og har et romansk skib samt et sengotisk langhuskor. Kirken har ikke tårn men en tagrytter med spåndækket spir. I sengotisk tid blev skibet forlænget mod øst, og denne tilbygning blev overhvælvet, mens det oprindelige skib beholdt sit flade træloft. På samme tid fik kirken et tårn, men dette blev nedrevet i midten af det 18. århundrede. I 1879 blev kirken cementpudset, hvilket skjuler udvendige oprindelige enkeltheder. Fra midten af 1600-tallet frem til 1919 hørte kirken under Tranekær gods. I vindfløjen ses initialerne F.A(hlefeldt)1861. Det er den mindste af pastoratets kirker med plads til 130 kirkegængere. Prædikestolen, som vel nok er kirkens største klenodie er i bruskbarok og udført af Lorenz Jørgensen i 1644. Felterne viser scener fra skabelsesberetningen. Som afgrænsning mellem disse ser vi 5 dyder. Prædikestolen som oprindeligt har stået i Tranekær Kirke bærer Chr. IV´s navnetræk. Kirkeskibet er fra 1929-30 bygget efter en model af Fregatten Jylland. På kirkens nordvæg er der en mindetavle for legatstifterne: Herredsfoged Niels Hansen og hustru Birgithe Sophie født Olufsdatter. Det legat eksisterer stadig som Fuglsbølle Hospitalslegat. Orglet har 6 stemmer på 1 manual. Det er fra 1991 og er bygget af orgelbygger Bruno Christensen, Terkelsbøl.
Altertavlen er et renæssance arbejde fra ca. 1600. Det har fremskudt, søjlebåret midterparti, som rummer et sengotisk krusifiks. Kirkens klokke er fra 1745. På klokken står skrevet "Me felit Johan Barthold Holtzmann, Hafniæ".

Kirkens hjemmeside samt folder i kirken

 

Tilbage til Fyens Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne