Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Drigstrup Kirke

Drigstrup Kirke

Kerteminde-Drigstrup Pastorat – Kerteminde Provsti – Fyens Stift – Bjerge Herred – Odense Amt

Drigstrup Kirke var viet til Skt. Nicolaus og ersandsynligvis opført på gammelt helligsted 11-12. årh.
Romansk kor og skib samt sengotisk vestvendt tårn. Af de oprindelige muråbninger er kun syddøren bevaret, hvortil der er indgang gennem våbenhuset.
Døbefonten er en primitivt udhugget romansk granitfont, hvorpå man skimter en menneskeskikkelse med oprakte arme omgivet af krydsende linier. Dåbsfadet er fra 1575.
Altertavlen er et maleri fra ca. 1850., "Mariæ bebudelse", malet af den lokale Christopher Faber fra gården "Ingerslyst". I kirken hænger to ældre altermalerier (madonnabillede og nadvermotiv).
Christian den 3.'s bibel fra 1550 står på altret under gudstjenester og kirkelige handlinger. Generhvervet i 1941, efter siden 1704 at have været bort fra kirken. Den dukkede op i et antikvariat i Haderslev.
Kirkeskibet blev givet til kirken i 1983 af Astrid Bech Nielsen, datter af den afdøde sognerådsformand i Drigstrup, Niels Bech fra Andekærgården. Gården eksisterer ikke længere, men tilbage ligger vejen Niels Bechs Allé.
Kalkmalerierne i kirkens kor er sælsomme, halvvulgære dansende figurer og sandsynligvis malet af den såkaldte "Træskomaler". Figurernes betydning fortaber sig i det dunkle - og i folks fantasi.
Klokken er fra 1722 og ringer efter gammel skik i det samme mønster ved alle højtider og kirkelige handlinger. Den nuværende ringer lærte det af sin forgænger, der igen lærte det af sin forgænger.

Kirkens hjemmeside

 

Tilbage til Fyens Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne