Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Kapernaumskirken

Kapernaumskirken

Ansgar-Kapernaum-Tagensbo Pastorat – Bispebjerg-Brønshøj Provsti – Københavns Stift – Sokkelund Herred – Københavns Amt

Kapernaum Kirken er den ældste kirkefonds-kirke som stadig er i brug. Kirken, der ligger ved Frederikssundsvej, er opført 1894-95 ved arkitekt proffessor Valdemar Koch, hvis indgående kendskab til landets romanske arkitektur afspejler sig i bygningen, ikke mindste i den velkomponerede gavl mod gaden med lisener og stigende rundbuefriser. De røde teglmursten rejser sig over en granitsokkel, og i gavlen er der til detaljerne benyttet kridtsten. Over det skiferhængte tag rejser sig en lille firsidet tagrytter. Hovedndgangen er ad en rundbuet portal med tymponon under en triforieåbning, og vinduerne med glsmosaikker er ret store og rundbuede. Det udelte indre med alterniche overdækkes af et tøndehvælv. Bag altervæggen er der præsteværelse og meninghedshus.
På alterbordet med majolika-plader, oprindelig bestemt til opstilling i Ledøje Kirke efter dennes restaurering, står et krusifiks af stentøj, og et tidligere alterbillede af Johannes Kragn fra 1935 er tildækket.
Granitfonten er holdt i romansk stil, medens prædikestolen er prydet med frit formet dyre- og planteornamentik ligesom indgangpanelerne. Stoleværket er fornyet 1961 med udskårne gavle af Hjalte Skovgaard og Foersom Hegndal – gammel og nytestamentelige motiver. Lysekronerne er fra 1956 og orgelet er leveret 1969 af Krohn i Hillerød.

De danske Kirker G. E. C. Gads forlag Bind 1 Storkøbenhavn 1966-1971

 Tilbage til Københavns Stift

 

 

Om kirker

 

Folkekirkerne