Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Allehelgens Kirke

Allehelgens Kirke

Allehelgens-Sundkirkens Pastorat – Amagerbro Provsti – Københavns Stift – Sokkelund Herred – Københavns Amt

Den høje, røde murstensbygning med den stejle stentrappe mod vest minder mere om et borgerligt byggeri end om en kirke. Bygningens stilformer er som helhed præget af dansk senbarok med smallem fladbuede vinduer i sidemure og vestgavl. Østgavlen er af hensyn til alterpartiet uden vinduer, men har, ligesom vestgavlen foroven svagt markerede blændinger.
Over vestenden af det røde tegltag rejser sig en tagrytter, formet som et barokt lanternespir med karnis-hætte i to afsæt og et spinkelt spir med årstallet 1932 i fløjen.
Kirken er bygget efter tegning af arkitekten Thomas Havning, som samtidig stod for opførelsen af den ligeledes barokinspirerede Lindevangskirke på Frederiksberg.
Det hvidkalkede og meget enkle indre har tøndehvælvet loft, båret af slanke, rektangulære piller med forgyldte kapitælbånd. Mellem pillerne er der anbragt lave pulpiturer.
Korpartiet, der er hævet fire trin over skibet, markeres af en balustrade, og ved dets sider er der udskilt præste- og kordegneværelse. På altervæggen er der et kors med evangelistsymboler og Kristusmonogram. Prædikestolen og stoleværket er af oregonpine. Døbefonten er hugget i granit. Kirken er farvesat i røde og blå farver.
På pulpituret over forhallen i vest står et Marcussen orgel fra 1932 på 20 stemmer.

Kirkens hjemmeside

 

 Tilbage til Københavns Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne