Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Vantore Kirke

Vantore Kirke

Nysted-Vantore Pastorat – Lolland Østre Provsti – Lolland-Falsters Stift – Musse Herred – Maribo Amt

Kirken er bygget i 1906 ved arkitekt H. C. Glahn for at betjene den østlige del af Nysted landsogn, senere ændret til Vantore sogn. Kirken er rejst af mursten og består af skib og tårn, hvis underrum er våbenhus med indgang fra syd. Det enkle inventar er fra kirkens opførelsestid.

Fra Kristelig Dagblad 5. November 2005:

FOLKEKIRKE I UDKANTEN: I det tyndt befolkede Vantore Sogn på Lolland erkender både menighedsråd og befolkning, at tiden med regelmæssige gudstjenester er forbi. Konsekvensen er, at kirken kun vil være åben ved særlige lejligheder.På det allersydligste Lolland ligger Vantore Kirke. Dér, hvor beboerne taler med flade a'er og lige midt på den flade ager. Men kirken er alt for tit alt for tom, og derfor er man på egnen enige om, at der ikke længere skal holdes regelmæssige gudstjenester. I stedet ønsker man at foretage det meget sjældne at omdanne kirken til en såkaldt lejlighedskirke.
Det stod klart efter et møde for hele sognet, som menighedsrådet i Vantore havde indkaldt til torsdag aften. Rådet har i to-tre år diskuteret den ringe kirkegang, og nu ville de høre indbyggernes mening.
Nogle timer inden mødet besøgte Kristeligt Dagblad Vantores lille kirke, som blev bygget i 1906. Her er langt mellem gårdene, og på den flade egn sætter kirkebygningen sit klare præg, og står der som et hvidt vartegn omkranset af kirkegårdens gamle og krogede birketræer.

 

Tilbage til Lolland-Falster Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne